Business - Flytthjälp - Tips inför flytten

Vilken information bör utbytas med flyttfirmor? 

Är det dags att flytta? I så fall vet du vad som gäller. Att flytta innebär ofta mycket mer arbete än vad man på förhand beräknar. Därför är det fruktansvärt bekvämt att anlita en flyttfirma till att hjälpa till med allt lyftande, packande och fraktande. Men när du ska anlita en flyttfirma malmö finns det ofta en del information som bör utväxlas innan affären ros i hamn. Dels kan det vara bra om du utvinner den information du behöver från den specifika flyttfirman, och dessutom kan de behöva lite information från dig, och kan därför ställa några frågor. För att göra det enklare för dig, genom att se till att du vet vad du ska säga på förhand, kommer vi att gå igenom vanlig information som både brukar frågas efter av kund till firma, men också från firma till kund. 

Vad kommer flyttfirman fråga dig om? 

Flyttfirman kommer så klart fråga de självklara sakerna, så som när du ska flytta, vart du ska flytta och vart du flyttar från. Dessa saker kan nog de flesta räkna ut att det är en fördel att berätta för en flyttfirma. Priset på flytten baseras till en liten del också på hur långt bort du ska flytta. 

Förutom den allra mest självklara informationen vill flyttfirmor också ha reda på vad din försäkring täcker. Anledningen till att de vill ha reda på detta är för att veta hur mycket som är rimligt för dig att lägga till i flyttförsäkring. Det är försäkringen som flyttfirman erbjuder. Har du något som är av extra värde kan detta vara extra lämpligt. 

Många flyttfirmor erbjuder även att packa dina saker. Vissa föredrar att packa sina saker själv, medan andra föredrar att spara den tiden och energin till annat. Kanske vill du packa ned vissa viktiga saker själv, men få hjälp med resten. I det fallet är det så klart viktigt att underrätta flyttfirman om detta. 

 

Vad bör du fråga flyttfirman? 

Den informationen som kan vara användbar för dig beror så klart en del på din situation. Men i allmänhet finns ändå vissa saker som är matnyttiga. Även här finns så klart en del självklara frågor, så som kostnaden för arbetet exempelvis. 

Men när du frågar om pris kan det också vara bra att ställa frågor som exempelvis hur priset beräknas. Kanske är det en estimering baserat på tid. Men det kan ju också vara ett fast pris baserat på estimerad arbetsmängd. Dessutom är det viktigt att kontrollera om där finns några dolda avgifter. Det kan förekomma i vissa fall, och att fråga skadar inte. 

Det är också viktigt att försäkra sig om att flyttfirman har yrkestrafiktillstånd. Har de inte ett sådant kan deras försäkring vara ogiltig. 

En annan sak du kan kolla är hur företaget hanterar situationer där något går fel. En sådan situation kan vara när något går sönder exempelvis. Du har säkert redan kollat upp allt kring försäkring, men hur det hanteras, hur lång tid det brukar ta och hur smidigt det går kan också vara bra att kolla upp. Förvisso finns det väl inget företag som hävdar att de själva skulle vara osmidiga i frågan, men det går ju att kolla upp med andra som haft med firman att göra. 

Hoppas dessa tips är användbara, och lycka till med flytten!