Business - Left overs

Så snart bör du ringa en flyttfirma

En av de vanligaste frågorna personer som är i flyttagen ställer sig är hur pass långt före flytten man bör anlita en flyttfirma. Det korta svaret på den frågan är att det är lika bra att börja ringa runt till flyttfirmor så fort som möjligt. Detta gäller särskilt om du har tänkt flytta under sommarmånaderna, då detta är den tid på året då flyttföretag är som mest upptagna. En tumregel är dock att du bör kontakta leverantörer åtminstone åtta veckor före flyttdagen.

När och vart ska du flytta?

Om du ska flytta till ett annat land, eller från en landsända till den andra, bör du dock ge såväl dig själv som din flyttfirma lite mer tid. Om så är fallet, bör du börja kontakta potentiella flyttfirmor åtminstone fyra till åtta veckor före den dag då du ska flytta. Om möjligt bör du till och med göra klart med en flyttfirma 12 veckor i förväg, särskilt om du kommer att flytta under sommaren.

Du som ska flytta inom en och samma stad som stockholm  kan skjuta upp det hela till två veckor före flyttdatumet. Kom dock ihåg att ju snarare du kommer igång med din flyttfirma, desto bättre erbjudande kommer du sannolikt att få på din flytt, och desto större urval av flyttfirmor kommer du ha till ditt förfogande. Tidsfristen har därmed en inverkan på såväl kostnaden för flytten som kvaliteten på den tjänst du köper.

De viktigaste faktorerna för när du behöver kontakta en flyttfirma

De två viktigaste faktorerna för att avgöra hur svårt det kan bli att anlita en flyttfirma är när och vart. Även om storleken på ditt bohag är ytterligare en faktor att ta hänsyn till, kommer denna faktor inte förhindra dig från att hitta en bra flyttfirma.

Som vi redan nämnt, bör du göra klart med en flyttfirma snarast möjligt om du kommer flytta under sommaren. I sådana fall bör du gärna anlita en aktör cirka två månader före datumet för flytten. I värsta fall kan fyra veckor räcka, men om du väntar tills en månad eller mindre återstår innan flytten, kan du få ett väldigt begränsat urval av flyttfirmor att välja mellan. De flesta bra flyttfirmor är nämligen uppbokade cirka 2-3 månader framåt.

Under resterande del av året kan det räcka med en tidsfrist på 2-4 veckor. Även under höst, vinter och vår blir dock duktiga flyttfirmor snabbt uppbokade, så försök boka din flyttfirma så fort som möjligt.