Business - Left overs - Toss n Turn

Få din flyttfirma att älska dig

Att flytta kan vara lika stressande som att genomgå en skilsmässa eller få sparken från jobbet. Om du anlitar rätt flyttfirma behöver det dock inte vara en så pass svår process som det annars kan vara. Genom att hålla flyttfirmans personal på glatt humör kan du dessutom göra det hela ännu enklare.

Här får du några enkla tips på hur du kan bli din flyttfirmas favoritkund:

Berätta om parkeringsmöjligheterna

Det kan vara enkelt att glömma, men din flyttfirma kommer att dyka upp med en stor lastbil och kan därför hjälpas av att känna till parkeringssituationen på förhand. Finns det en garageuppfart som de kan köra upp på? Kommer det finnas utrymme på gatan? Bör de parkera på andra sidan vägen? Har du skaffat ett parkeringskort om ett sådant erfordras?

Du kommer göra det enklare för flyttfirman om du går igenom detta före flyttdagen.

Var punktlig

En flyttfirma har ofta ett pressat tidsschema, vilket gör att du vara punktlig och möta upp personalen på utsatt tid så de kan sätta igång och jobba. Om du kommer bli sen bör du ringa företaget för att berätta detta. Försök gärna att få en granne eller släkting att ställa upp i ditt ställe under tiden.

Kommunikation är A och O

När flyttfirman anländer till din bostad kommer de genast vilja påbörja arbetet. De kommer ta med sig alla föremål i din bostad, precis som det är tänkt att de ska göra. Om du har vissa föremål som du inte vill att de flyttar, bör du därför berätta detta för dem. Det finns inget värre än att försöka leta igenom alla kartonger efter någonting som inte borde ha packats ner. Detta kommer göra såväl dig som flyttfirmans medarbetare frustrerade.

Även flyttfirmans medarbetare är människor

Denna typ av arbete kan vara tufft. Även professionella flyttgubbar kan bli varma, svettiga och utmattade, inte minst om du flyttar på en varm dag. Förse gärna flyttföretagets medarbetare med vatten eller annan dryck, kanske även något tilltugg. Genom att göra detta kommer du utan tvekan att klassas som en av deras bästa flyttfirma Göteborg någonsin. Meddela gärna även att de kan använda toaletten och berätta var de kan vila upp sig.

De tillhandahåller en ansträngande tjänst och du har mycket att vinna på att behandla dem med respekt. Genom att underlätta deras arbete gör du inte bara flytten enklare och trevligare för dem utan även för dig själv.