Ansiktsbehandlingar - Spa i stan

Ansiktsbehandling av solskadad hud 

Hur du solat lite för mycket så att du har fått pigmentförändringar i ansiktet? Det går att behandla, men du bör tänka dig för nästa gång. Solen är en källa till vitamin, den motverkar inflammation och är bra för huden i lagom doser – men inte i överdosering, då kan den ge skador, sök på “hudterapeut göteborg“.

 

Ansiktsbehandling vid solskador 

Vad kan du göra om du somnat i solen och bränt dig? Det finns ansiktsbehandlingar speciellt framtagna för den som har solskadad hud. Ofta handlar det om pigmentfläckar och färgskiftningar som uppstått i ansiktet. 

 

Hur går det till? 

En ansiktsbehandling för solskadad hud är en slags ljusbehandling. Vid denna behandling riktar man kortare stötar av ljus mot din hy. Den energi som finns i ljusstrålen omvandlas till värme då den träffar pigmentfläckar i din hud. Denna procedur leder till att pigmenten stöts bort. Resultatet blir en mycket jämnare hudton som är fri från åldersfläckar eller den ojämnhet som kan uppstå efter exponering i solljus och vid solskadad hud. Behandlingen fungerar allra bäst när det är en större kontrast mellan din hy och pigmentförändringen. Huden bör dock inte vara solbränd. 

 

Vilket resultat kan du få? 

Direkt efter behandlingen kan huden vara lite rodnad och du känner av värmeökningen i den. Känslan avtar efter ett par timmar eller en halv dag. Efter behandlingen kan pigmentfläckarna mörkna men inom en till två veckor har de bleknat och flagnat bort. Du kan behandla ansikte, hals och även handryggar som kan vara utsatta för sol.  

Om du vill uppnå bästa effekt kommer du att behöva flera behandlingar med ett par veckors mellanrum, och kanske upprepa behandlingen en eller två gånger per år för bibehållande av en jämn hudton. Behandlingen är smärtfri och inget bedövningsmedel krävs, den kan upplevas som en snabb liten snärt följd av värme, ungefär som när du är ute i solen på sommaren. 

 

Vad ska man tänka på efter ansiktsbehandlingen? 

Undvik exponering av sol. Detta gäller även solarium och alla brun utan sol-produkter både före och efter behandlingen. Det ljus som används i ansiktsbehandlingen är säkert och tydligt ljus – men du behöver likväl avstå från solexponering i minst fyra veckor före behandlingen samt under proceduren. Efteråt behöver du ha ett fullgott skydd för din hy för att uppnå det bästa resultatet, exempel på detta är ett solskydd med hög solskyddsfaktor som SPF 50. 

Från början kan du känna det som att huden är smutsig och uppruggad, men efter några dagar blir det slätare. När du väljer att göra en ansiktsbehandling på solskadad hy behöver du stämma av att metoden som används är kliniskt beprövad och därmed vetenskapligt framtagen.