Business - Left overs - Toss n Turn

Hur jag lyckades att få igång min flyttfirma

Yes! Jag lyckades! Och det är faktiskt inte så många som gör det, många kommer in i flyttbranschen med stora drömmar och förhoppningar om att göra snabba pengar och bli rika fort. Och visst är det några som lyckas, det är inte alls omöjligt att man klarar det. Men om man verkligen vill lyckas och inte tänker ge sig, då får man satsa på det långsiktiga målet. Man kan absolut komma in snabbt, göra några hundra tusen på ett par år och sedan dra sig ur och vara nöjd med det. Men om man siktar högre och vill dra in stora pengar med kontinuitet och till slut slippa jobba fast pengarna fortfarande tickar in, då får man satsa längre. Inte nödvändigtvis större, bara längre och smartare.

Låt det gå långsamt istället

Min taktik skiljde sig lite från många andra i branschen, det är ofta män med brådskande penga-sug som kommer in i flyttbranschen, vilket jag visste om som jobbat i branschen en bra stund innan jag startade min flyttfirma. Jag hade sett ett tjugotal unga entreprenörer komma in och bränna ut sig och antingen gå minus eller bara göra marginell vinst. Jag vill inte göra likadant med min flyttfirma, jag tänkte på det där loppen mellan haren och sköldpaddan, sköldpaddan vinner ju till slut tack vare att han inte slutar gå. Han går långsamt men säkert mot målet och tar inte ut sig under tiden.

Jag var sköldpaddan

Jag tänkte att om jag vill att min flyttfirma ska bli en av dem största och etableras väl, och eventuellt spridas över landet med flyttfirmor som stockholmsflyttfirma så måste jag göra det smartare än dem andra. Min flyttfirma skall ha ett annat fokus. Många med flyttfirma fokuserar på pengarna eftersom själva jobbet inte är särskilt stimulerande. Jag valde att istället satsa allt på att min flyttfirma skulle leverera den absolut bästa tjänsten och göra kunderna så nöjda som möjligt. Jag hade läst en hel del om entreprenörskap innan jag började och det här lät verkligen som det bästa och kanske enda sättet att verkligen lyckas i längden.

Jag startade min flyttfirma med ett enda mål

Det var att om tio år vara en av dem största flyttfirmorna i landet och även att efter tio inte behöva göra mer än att se över flyttfirman medan jag kunde luta mig tillbaka i min kontorsstol och se över flyttstädnings checklista. Och det var precis så det blev, det tog ett tag men nu är jag äntligen här och njuter av frukterna av mitt arbete.