Flytthjälp - Tips inför flytten

3 enkla flytthjälp tips för en effektivare flytt 

Att flytta kan kännas som en stor uppgift eftersom det finns så mycket att göra framför dig, alltifrån packningen till transporten och uppackning. Hela processen kan tidvis kännas stressig och vara för överväldigande att göra det ensam. 

Men genom lite planering och struktur kommer du att klara av det med flyttfirmaigöteborg.se! I den här artikeln ger vi dig tre värdefulla tips inom flytthjälp som garanterat kommer att hjälpa dig. 

  1. Börja med att gå igenom dina saker

Även om det kan verka som en no-brainer, finns det fortfarande människor som inte inser detta och gör processen svårare än vad den behöver vara. Det bästa sättet att göra flytten enklare är genom att minska mängden du flyttar. 

Vi lever i ett överkonsumtions samhälle i dag och de flesta av oss har saker som man inte ens använder, behöver eller gillar längre. Dessa oönskade föremål kan du försöka sälja på en loppmarknad eller donera dem till välgörenhet. 

Genom att fråga dig själv om du har använt det här föremålet på ett år kommer du snabbt veta om den verkligen är värt besväret att flytta. 

  1. Packning med dubbla syften

Minska mängden lådor du behöver packa genom att använda saker du redan har runt ditt hem. Det finns många produkter som kan återanvändas i provisoriska lådor. Till exempel kan du använda t-shirts och handdukar som stoppning för dina ömtåliga föremål. Strumpor är perfekt att stoppa in i koppar, vinglas och vanliga som ett skydd för dem. Andra tips inkluderar: 

  • 1. Packa ned dina kläder i flyttlådor enligt säsong. Till exempel kan du lägga vinterkläder i en flyttkartong, vårkläderna i en annan. Märk sedan varje flyttkartong med vilken årstid kläderna gäller. Således behöver du inte packa upp de kläderna som inte är i säsong när du anländer till ditt nya hem! 
  • 2. Fördela flyttlådorna efter olika delar av ditt hem. Du kan till exempel packa ned toalettartiklarna i en låda och köksartiklarna i en annan. 
  • 3. Packa tunga föremål i lådor med det tyngsta föremålet på botten. Detta hjälper till att förhindra att lådorna går sönder. 
  1. Anlita alltid flytthjälp

Flyttföretag har funnits länge. Det som började som ett litet nischindustri har numera blivit till en stor industri. Om du någonsin har haft erfarenhet av att flytta till ett nytt kontor eller hem, vet du hur svårt det kan vara. 

För att slippa besväret med flyttningen och göra processen enklare åt dig kan du anlita en flytthjälp av en flyttfirma med göteborg. En flyttfirma har bland annat: 

  • En stor kompetens inom flyttning och vet hur man flyttar saker på det smidigaste och säkraste sättet. 
  • Vissa erbjuder helhetslösningar med hjälp från flytten, uppackningen och städningen. 
  • Det är ett kostnadseffektivt val eftersom du med RUT-avdraget får ett prisavdrag på 50% av arbetskostnaderna. 

Kom ihåg: Anlita enbart flyttfirmor som har yrkestillstånd från Transportstyrelsen och en full försäkring för att transportera varor.