Business - Left overs - Toss n Turn

Udda saker en flyttfirma gör

Ibland hör man historier om lite unikare saker en flyttfirma kan hjälpa sina kunder med. Det kan t.ex. vara pianoflytt eller skärgårdsflytt. Man förstår att det finns unika förfrågningar och behov som en flyttfirma försöker möta på bästa möjliga sätt. Det är så många företag driver sin verksamhet för att alltid hjälpa någon som behöver hjälp. Men, stöter man på uddare saker en flyttfirma gör som inte ens passar inom verksamhetsbeskrivningen. Såklart beror det också på att möta ett behov men ibland bör fokus kanske inte skifta allt för mycket. Denna artikel kommer därför innehålla två saker en flyttfirma gör som är lite udda och kanske ska övervägas.

Personaluthyrning

Den första saken är personaluthyrning. Vilket inte är konstigt i sig och erbjuds av flera svenska företag. Det är ett effektivt sätt för företag att komma över personal utan att ta ansvar och låsa upp sig i tröga anställningar. Vi är alla bekanta med hur trygg en fast anställning kan vara genom vår kända lag LAS, lagen om anställningsskydd. Hur som helst, det är något vissa flyttfirmor sysselsätter sig med. Med andra ord kan du bli anställd som flyttgubbe hos flyttfirma-arbetspartner.se – flyttfirmor Stockholm men din flyttfirma kommer hyra ut dig som städare, hantverkare eller andra yrken du eller företaget anser att du är kapabel till. Det kan anses om udda men om det är tydligt redan vid anställningen är det såklart ett fritt val.

Vi hoppas samtliga inblandade. Alltså företaget, personalen och de som hyr personalen är medvetna om att det är en flyttfirma som erbjuder tjänsterna. Det är för att minimera missförstånden och maximera nyttan.

Magasinering

Nästa sak en flyttfirma sysselsätter sig med som kanske utanför verksamhetsbeskrivningen är magasinering. Vid ett första tanke kan det låta högst rimligt. Företaget flyttar ett bohag men personen vill inte ha det levererat direkt så man behåller det. Såklart, det är en jättebra idé. Men, det gör att en flyttfirma helt plötsligt går från att vara ett tjänsteföretag till att äga fastigheter där förvaringen sker. Att äga fastigheter är ett mycket större ansvar och kräver en viss kunskap samt underhåll. Det kan göra att företaget tappar fokus på vart de ska lägga och resterande tjänster blir släpande.

För att summera de båda udda sakerna en flyttfirma kan syssla med så är det såklart i betraktarens ögon om och vilket behov. Det kan vara så att en bolag har en perfekt lösning och problemen som tas upp i denna artikel inte alls stämmer överens med det företagets verklighet.