Business - Left overs - Toss n Turn

Pressa priset på din utlandsflytt

Ska du flytta utomlands? Om du ska ta med dig ditt bohag är det nästan mer regel än undantag att man tar hjälp av en flyttfirma. Det blir helt enkelt lättare så, även om det kostar en del. Att själv få fram möbler till utlandet kan vara svårt, om man inte har ett c-körkort och en lastbil till förfogande. Om man väl ska anlita en flyttfirma för en utlandsflytt finns det ett par saker man kan ha i åtanke, för att eventuellt sänka priset.

Lastbil, flyg eller båt?

Normalt är lastbil det som är billigast, men det beror givetvis på vart du flyttar. Inom Europa är det inte ovanligt att man enbart använder sig just av lastbilstransport (även om lastbilen i sig kan behöva gå på en färja givetvis). Ska man däremot flytta utanför Europa är det normalt för en flyttfirma stockholm bäst att använda sig av flyg eller båt. Undantag från regeln kan givetvis finnas. Dina val och förutsättningar för att kunna transportera bohaget med antingen båt, flyg eller lastbil kommer att påverka slutpriset en hel del.

Samtidigt kan det var svårt att faktiskt göra någonting åt det. Om du har valmöjligheten kan du dock välja det billigaste alternativet. Det kan också finnas lösningar där lastbilen kör till en ort, där en annan flyttfirma stockholm tar över för att göra den sista biten, som kanske kräver båt som färdmedel. Det är vanligt för en flyttfirma i Sverige att man samarbetar med lokala aktörer på den ort som kundens bohag ska fraktas till.

Samlastning

Ett bra sätt att minska kostnader och vara mer vänlig mot planeten är att flytta med samlastning. I praktiken innebär det att ditt bohag kommer att transporteras tillsammans med andra kunders bohag med flyttfirmor som ska till samma destination (eller till en destination i närheten av en flyttfirma stockholm). Det är inte ovanligt att en flyttfirma har fasta avgångar på olika datum till olika platser i världen. Tack vare att du kan dela frakten med andra flyttfirmor blir det billigare.

Ta in flera offerter

Det här gäller när man anlitar i princip vilken tjänst som helst med en av dina flyttfirmor i ditt område – ta in flera offerter. Många väljer helt enkelt den första och bästa man hittar. Genom att göra så kan man gå miste om andra erbjudanden av en flyttfirma stockholm, och kanske få betala ett pris som inte är marknadsmässigt. Genom att ha flera offerter framför dig kan du enkelt kontrollera att priset som firmorna säger är rimligt. Är det någon som har betydligt dyrare än alla andra, kanske du inte vill välja just den firman.

Tänk dock på att det även kan vara en varningsflagga om någon är mycket billigare än alla andra. Det kan betyda svartarbete, slarv med försäkringar eller något annat du helst inte vill se att din flyttfirma sysslar med. Givetvis behöver det inte vara så. Kanske är de låga priserna en del av en kampanj för tillfället? Hur som helst bör du fundera på varför just den flyttfirman kan erbjuda mycket lägre priser än sina konkurrenter. Om du inte kommer på något kan det vara en idé att fråga firman om saken.