Business - Left overs

Flyttfirma – inte bara vid flytt

Ett företag som marknadsför sig som flyttfirma kommer främst förknippas med tjänsten som innebär att de hjälper privatpersoner eller företag att flytta bohag mellan två bostäder. Det är deras primära uppgift och den tjänst de mest blir anlitade till. Men det är även mycket vanligt att en flyttfirma erbjuder en rad andra tjänster. Tjänster som man ofta inte direkt förknippar med dessa företag. Här presenteras några.

Montering – Att få hjälp med flytten kan vara skönt och bekvämt. Men jobbet är knappast klart när sönderskruvade möbler och fullpackade flyttlådor ställs in bostaden. Nu väntar timmar av skruvande, plockande om monterande. Eller så köper man tjänsten. I likhet med hur det går att köpa monteringshjälp eller flytthjälp i stockholm vid köp av produkter från IKEA så kan man samma monteringshjälp ges av en flyttfirma.

Personaluthyrning – I flera storstäder erbjuder flyttfirmor personaluthyrning. Detta är en tjänst som vänder sig mot andra företag och som därmed inte privatpersoner varken märker eller kan använda sig av. Dagens flyttfirmor har personal inom flera olika områden och många har bred kompetens inom transport av en flyttfirma, service, städ, montering m.m. Det betyder att en flyttfirma kan hyra ut sin personal till ett städföretag som för tillfället har ont om personal. Detsamma gäller om en snickare behöver ”en extrahand” vid enklare monteringar osv.

Vinds- och källaröjning – Många som flyttar vill packa alla sina saker själv. Det kan kännas obekvämt att någon okänd ska packa och se alla privata saker. Däremot är det inte alltid lika privata saker i en källare eller på en vind. Därmed är det inte ovanligt att en flyttfirma erbjuder vinds- och källarröjning som en kompletterande tjänst. Den kan bokas vid dödsbo, vid flytt eller när man själv känner att det är dags att verkligen röja och göra plats åt annat.

Återvinningstranporter –  Även återvinningstransporter är starkt förknippat till en flytt. Många som anlitar hjälp vid flytt anlitar samma företag för återvinningstransporter. Man röjer ut, sorterar bort och packar inför flytten. Det blir helt enkelt mycket som ska slängas eller köras till second hand.

Men det går lika gärna att anlita en flyttfirma för återvinningstransport efter en storstädning, ombyggnation av altanen eller annat som skapar stora mängder skräp.

Transporttjänster

Att en flyttfirma flyttar saker känns uppenbart. Men ändå är det många som väljer att enbart kontakta dessa företag vid bohagsflytt. Är det istället ett stort paket eller cykel som ska fraktas ringer man ett fraktbolag. Men det är även tjänster som flyttfirman kan utföra. Det som bör avgöra val av företag är helt enkelt det totala priset – inte vad firman heter eller kallar sig.